Gyártók Amerikai dízelmotort kap a japán pickup

Amerikai dízelmotort kap a japán pickup

autopro.hu | 2013.08.22 11:56

Amerikai dízelmotort kap a japán pickup

A Nissan bejelentette, hogy legnagyobb pickup modelljük, a Nissan Titan friss változata egy új fejlesztésű dízelmotorral is kapható lesz.

Hirdetés

A gyár nem osztott meg sok háttérinformációt az új motorról, de annyit tudni lehet, hogy a haszongépjárművek új tagját egy ötliteres V8-as turbódízel hatja majd, amelyet az amerikai Cummins gyárt.

Harapós V8-cal az új Nissan Titan

Fred Diaz, a Nissan Észak Amerika értékesítési és marketing vezetője elmondta, hogy a motorválasztás a vásárlói igényeket tükrözi. „A tehergépjármű tulajdonosok elmondásai alapján esett a választásunk a Cummins dízel motorjára, amely pontosan azt a teljesítményt nyújtja, amelyre a helyi (amerikai) vásárlóknak igényük van.”

A Cummins új, indianai motorgyárában készülnek majd azok a háromszáz lóerős motorok, amelyek a japán gyártó szerint erősítik majd a Nissan haszongépjárművei iránti hanyatló keresetet. Az amerikai piac az elmúlt évben a jelek szerint elfordult a Nissan modelljeitől. Idén 21 százalékkal estek a Titan eladási számai, amely a 2003-as piacra való bevezetése óta nem hozta az elvárt számokat.

Kiemelt Partnereink