Gyártók Alkatrészhiány miatt állítja le gyárát a Škoda

Alkatrészhiány miatt állítja le gyárát a Škoda

autopro.hu/V.M. | 2023.09.08 14:17

Alkatrészhiány miatt állítja le gyárát a Škoda

Fotó: Škoda

A Škoda Auto legalább egy hétre leállítja a csehországi Kvasiny-ben található termelőüzemét szeptember 11-től kezdve. Az üzemszünetet okozó alkatrészhiány a vállalat Mladá Boleslav-i egységében is fennakadásokhoz vezethet.

Hirdetés

A cseh autógyártó közlése szerint a belső égésű motorokhoz szükséges részegységekből állt elő hiány, miután egy szlovén beszállító termelésében a helyi áradások zavart keltettek.

A Škoda közleményében arra is utalt, hogy egy olyan problémáról van szó, ami az egész Volkswagen Csoportot érinti. Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, kiszivárgott dokumentumokból korábban kiderült, hogy a probléma miatt a népszerű T-Roc portugál gyártását több hétre leállítja a VW.

Újabb gyárra terjedhet ki a probléma

A Reuters által idézett közleményében a Škoda megosztotta, hogy nem tudják kizárni annak lehetőségét, hogy a szituáció a most még gond nélkül működő Mladá Boleslav-i gyár termelésében is változásokat idéz el.

„Munkatársaink erejüket megfeszítve dolgoznak azon, hogy minimalizáljanak bármilyen potenciális hatást, és a lehető legtöbb autót szállítsák ki vásárlóinknak” – tette hozzá a Škoda.

Csehországban ezzel egy időben a Toyota termelését is külső faktorok gátolják. A japán vállalat helyi gyárában augusztus 21-e óta áll a munka szintén alkatrészhiány miatt, és ez a CTK cseh hírügynökség beszámolója szerint legalább szeptember 15-ig így is fog maradni. Az ok ebben az esetben egy csehországi beszállítónál keletkezett tűz.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink