Gyártók Alig termel a Stellantis legnagyobb olasz gyára

Alig termel a Stellantis legnagyobb olasz gyára

autopro.hu/V.M. | 2022.06.24 11:18

Alig termel a Stellantis legnagyobb olasz gyára

Fotó: Stellantis Global Newsroom

A Stellantis legnagyobb olaszországi gyárát még mindig súlyosan érinti a chiphiány, ami miatt egy friss bejelentése szerint június végétől öt napra ismét elcsendesülnek a gyártósorai. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a nyár első hónapjában alig pár napon folyhatott termelés.

Hirdetés

Az UILM fémipari szakszervezet közlése szerint a félvezetőhiány miatt június 28. és július 2. között ismét szünetelni fog a munka a dél-olaszországi Melfiben található üzemben.

A termelés azonban már eddig sem folyt akadálytalanul, sőt az június 17-től 25-vel bezárólag jelenleg is szünetel, a következő leállás bejelentésével pedig úgy néz ki, hogy a több mint hétezer embernek munkát adó létesítmény júniusban csak hét napon működhetett.

A következő leállásról szóló hírt a Stellantis is megerősítette, egyben közölve, hogy a koronavírus-járvány kitörése óta napról-napra kénytelenek döntést hozni az egyes gyáraik működéséről, és 2022 vége előtt nem is számítanak a helyzet stabilizálódására.

Még lehet rosszabb

A Reuters megkeresésére Marco Lomio, az UILM régiós vezetője elárulta, attól tart, hogy a július még rosszabb lehet a Melfiben található gyár számára.

Hozzátette, hogy a Stellantis nem rendelkezik elég nagy rálátással beszállítói folyamataira ahhoz, hogy hosszabb időre előre tervezhessen a leállásokkal.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink