Gyártók Alig mutatták be, máris külföldön is vásároltak a Mercedes csuklós elektromos buszából

Alig mutatták be, máris külföldön is vásároltak a Mercedes csuklós elektromos buszából

autopro.hu/P.B. | 2020.10.30 16:22

Alig mutatták be, máris külföldön is vásároltak a Mercedes csuklós elektromos buszából

Fotó: Daimler Media

Az ősszel mutatkozott be a Mercedes-Benz eCitaro csuklós változata, két és fél évvel a szóló eCitaro után. Több német város is rendelt már a modellből, és néhány héttel a bemutatkozása után már exportálta is a buszt a Daimler.

Hirdetés

Svájc legnagyobb autóbuszos szolgáltatója, az Eurobus három eCitaro G típusú autóbuszt vásárolt, melyek Zürich városában, két egyetemi kampusz között közlekednek majd. A buszok teljesen elektromos hajtásúak, és pantográffal tölthetőek akár a vonalon is.

A csuklós buszok hossza 18,13 méter és 131 utas szállítására alkalmasak, valamint USB-csatlakozókkal és Wi-Fi-vel is fel vannak szerelve – írja a Daimler közleménye.

Töltés a megállóban

A buszok érdekessége, hogy a tetőn található pantográffal tölthetőek. A svájci közlekedési társaság az egyik megállóban ki is épített egy ilyen töltőoszlopot, így a buszok a járat közben is tölthetőek. Az oszlop töltőkapacitása 300 kilowatt, míg az akkumulátor 243 kilowattóra.

Érdekesség, hogy az autóbuszok töltésére használt elektromos áramot egy vízerőmű állítja elő, így teljesen „zöld” szolgáltatást nyújthatnak a buszok.

Kiemelt Partnereink