Gyártók Alaposan megújul a Porsche első elektromos modellje

Alaposan megújul a Porsche első elektromos modellje

autopro.hu/P.B. | 2020.08.19 17:23

Alaposan megújul a Porsche első elektromos modellje

Fotó: Porsche

Rengeteg újdonságot tartalmaz majd az októberben megjelenő új Porsche Taycan, a gyártó első elektromos modelljének 2021-es változata. A hangsúly a kényelmen lesz, a tulajdonosok nagyon egyszerűen tölthetik az autót, amihez új alkalmazás is érkezik. Nem is egy Porschéről lenne szó, ha az új modell gyorsulása nem lenne jobb az előzőjénél.

Hirdetés

A 2021-es Porsche Taycan Plug & Charge alkalmazása lehetővé teszi majd az automatikus töltést, amihez be sem kell avatkoznia a tulajdonosnak. A fizetős töltők esetében a fizetés is automatikusan történik majd, amihez még bankkártyára sem lesz szükség, amennyiben a töltőállomás kellően modern lesz. Sajnos Magyarországon ez még nem elérhető, de Németország mellett Dániában, Norvégiában, Svédországban, Finnországban, Olaszországban és Csehországban is lehetséges lesz az ilyen töltés és fizetés.

2021-től tizenkét további európai országban lesz elérhető a Plug & Charge funkció, ám azt a Porsche közleménye sem említi, hogy Magyarország ezen ország között lesz-e.

Virtuálisan kiválasztható extrák

Az új Taycan tulajdonosai egy applikáción, a Functions on Demandon (Fod) keresztül választhatják ki, milyen extrákat vagy újításokat tartalmazzon az autó. Ilyen lehetőség például a PIRM, azaz a Porsche Intelligent Range Manager, ami az autó töltöttségi állapotához igazítva befolyásolhatja az autó fogyasztását. Szintén elérhető lesz az akkumulátort kímélő töltés is, ami az otthoni hálózat esetében is segít a megfelelő töltésben.

Fizetős kiegészítők is lesznek az applikációban, amit érdemes októberig folyamatosan figyelni, hiszen addig még további extrák jelenhetnek meg benne.

Persze, hogy gyors, hiszen Porsche

A 2021-es Porsche Taycan minden műszaki adata még nem ismert, de az autó 9,6 másodperc alatt gyorsul 200 kilométer/órás sebességre. Gyorsabb és kényelmesebb lesz a töltés is, a fent említett funkciók mellett elérhető lesz egy fedélzeti töltő is 22 kilowattórás kapacitással – írja az electrive.com.

Az új Porsche Taycan idén októberben jelenik meg.

Kiemelt Partnereink