Gyártók Aláírta együttműködési megállapodását a Daimler és a Volvo

Aláírta együttműködési megállapodását a Daimler és a Volvo

autopro.hu/P.B. | 2020.11.04 12:19

Aláírta együttműködési megállapodását a Daimler és a Volvo

Fotó: Daimler Media

A két vállalat egy új, közös céget indít az üzemanyagcellák fejlesztésére, céljuk, hogy piacvezető legyen vállalkozásuk a területen. A projekttel járó pénzügyi tranzakciók várhatóan 2021 tavaszán fejeződnek be.

Hirdetés

Közleményében a Daimler azt írja, hogy a hidrogén üzemanyagcellás technológia kulcsszerepet fog játszani a jövő karbonsemleges teherszállítmányozásában. Mint írják, a Daimler és a Volvo egyaránt elkötelezettek a Párizsi Egyezmény betartása mellett, ezért együttműködésükkel az üzemanyagcellák gyártását és fejlesztését kívánják fellendíteni.

Martin Lundstedt, a Volvo Csoport vezérigazgatója elmondta, hogy szerinte a jövőben az akkumulátoros elektromos hajtás és a hidrogéncellás üzemanyagok fogják uralni a közlekedést. Mint mondta, az együttműködés egy lépés ebbe az irányba.

A bejelentés szerint a Daimler minden eddigi üzemanyagcella-technológiai tevékenységét egy szervezeti egységbe vonja össze és a közös vállalathoz helyezi át. A Volvo Group pedig ennek a felét vásárolja meg mintegy 600 millió euróért.

A teherautók hajtása mellett a helyi áramfejlesztésre, azaz generátorok működtetésére is alkalmas lehet a technológia.

Kiemelt Partnereink