Gyártók Akkumulátorgyárat építhet a Seat Spanyolországban

Akkumulátorgyárat építhet a Seat Spanyolországban

autopro.hu/P.B. | 2021.03.05 15:21

Akkumulátorgyárat építhet a Seat Spanyolországban

Fotó: Seat Media Center

A Martorellben található Seat-gyár közelében egy akkumulátorgyárat építene a Seat és Spanyolország közösen. Az állami anyagi támogatással járulna hozzá az építkezéshez.

Hirdetés

A Volkswagen leányvállalataként működő spanyol autógyártó, a Seat és a helyi energiaszolgáltató, az Iberdrola egy akkumulátorgyár felépítéséről tárgyaltak a spanyol iparminiszterrel, Reyes Marotóval. A spanyol kormány anyagilag támogathatja a projektet.

A miniszter egy sajtótájékoztatón be is jelentette, hogy Spanyolország első akkumulátorgyára Barcelona közelében, a Seat martorelli üzemének környékén fog megépülni. A Seat szóvivője nem beszélt részletesebben a projektről az eseményen.

Ez a gyár húzhatja ki a spanyolokat a válságból

A spanyol állam a koronavírus okozta gazdasági válság utáni fellendülést szolgáló csomag részeként támogatná a gyár felépítését. Ez azt jelenti, hogy uniós támogatásokat is igénybe vennének az építkezéshez, ám egyelőre nem tudni, mekkora összegű beruházásról lesz szó.

Érdekesség, hogy egy nappal a bejelentés után a spanyol király, Fülöp, és a miniszterelnök, Pedro Sánchez meglátogatták a Seat martorelli gyárát - írja az Automobilwoche.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink