Gyártók Akkumulátorfejlesztésbe kezd az Audi

Akkumulátorfejlesztésbe kezd az Audi

autopro.hu/P.B. | 2021.10.28 16:18

Akkumulátorfejlesztésbe kezd az Audi

Fred Schulze, neckarsulm gyárigazgató; Rolf Klotz, az Üzemi Tanács vezetője; Oliver Hoffmann, az Audi műszaki fejlesztésért felelős igazgatósági tagja és Stephan Reil, a neckarsulmi gyár technikai fejlesztésért felelős vezetője | Fotó: Audi Mediacenter

Folytatja az elektromos offenzívát az Audi, ennek jegyében a Volkswagen Csoporthoz tartozó német OEM nagyfeszültségű akkumulátorok fejlesztésébe kezd Neckarsulmban. Ebben az üzemben már eddig is zajlott akkufejlesztés, és a jövőben egyre inkább erre helyezik majd a hangsúlyt.

Hirdetés

Neckarsulm egy kulcsfontosságú telephely az Audi elektrifikációs stratégiájában éppen ezért mér 2020 óta az akkumulátorokkal kapcsolatos fejlesztésekre képezik ki az ott dolgozókat. A fejlesztés új szintre emelkedik, a vállalatnál ugyanis nagyfeszültségű akkukon kezdtek el dolgozni. Emellett egy új tesztközpont is nyílik az üzemben a nagyfeszültségű akkumulátorok tesztelésének céljából, ez a tervek szerint 2023-ban kezdheti meg működését.

A nagyfeszültségű akkumulátorok és az elektromos motorok fontos stratégiai összetevői az átalakulóban lévő autóiparnak, ezért szisztematikusan bővítjük kompetenciánkat ezen a területen – mondta Oliver Hoffmann, az Audi műszaki fejlesztésért felelős igazgatósági tagja. A plug-in hibridekhez való nagyfeszültségű akkumulátor fejlesztési struktúrái már megvannak, ezért a helyszín a legjobban felkészült a teljes nagyfeszültségű akkumulátor portfólió fejlesztésére is – tette hozzá, kiemelve, hogy az ilyen akkuk fejlesztése elsősorban Neckarsulmban zajlik majd.

Új tesztlabor

Az akkumulátorok fejlesztése mellett egy tesztközpont is nyílik Neckarsulmban, ez 2023-ban nyithatja meg kapuit. Itt főleg olyan alkalmazottak dolgoznak majd, akiket a belső égésű motorokkal való foglalkozásról képeztek át.

A vállalat befektetési döntése, amely szerint a nagyfeszültségű akkumulátorok fejlesztését és az akkumulátorközpontot Neckarsulmban helyezi el, egyértelmű elkötelezettséget jelent a villamosítás mellett, ami biztosítja a gyár hosszútávú jövőjét – véli Fred Schulze, a neckarsulmi gyár vezetője.

Örülnek a dolgozók

Rolf Klotz, az Üzemi Tanács elnöke is örül az Audi fejlesztési terveinek, mert azok biztosítják a helyi munkavállalók jövőjét. Mint fogalmazott, az Audi a neckarsulmi alkalmazottai magas kompetenciájára támaszkodik az elektromobilitásban.

Az Audi 2020 vége óta folyamatosan képezi alkalmazottait a neckarsulmi műszaki fejlesztési egységben a nagyfeszültségű energiatároló rendszerek területén, és a következő években egyre több alkalmazottat vonnak be a projektbe – áll az OEM közleményében.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink