Gyártók Akkumulátorfejlesztésbe fektet a Porsche

Akkumulátorfejlesztésbe fektet a Porsche

autopro.hu/V.M. | 2022.05.05 11:22

Akkumulátorfejlesztésbe fektet a Porsche

Fotó: Porsche Newsroom

A Porsche 100 millió dollárt fektetett a lítiumion akkumulátorokhoz szilícium-szén kompozit anód technológiát fejlesztő Group 14 Technologies-be, ezzel egyúttal részesedést is szerezve abban.

Hirdetés

A német sportautógyártó más cégekkel közösen fektetett be a Washington államban székhellyel rendelkező vállalkozásba, ami összesen 400 millió dollárhoz jutott befektetői révén.

A kapott összeget a Group 14 az akkumulátor aktív anyagok gyártásának felpörgetésére fogja fordítani, és még az év vége előtt meg fogja kezdeni második amerikai gyárának építését.

A jövőben a vállalat aktív anyaggal fogja ellátni a németországi Cellforce Groupot, a Porsche és a Customcells Holding által 2021-ben alapított akkumulátorgyártó vegyesvállalatot. A cég 2024-ben fogja megkezdni a saját fejlesztésű akkucellák gyártását motorsportban való felhasználásra, illetve a Porsche nagy teljesítményű utcai járművei számára.

A Porsche szerint a szilícium-szén kémiával az akkumulátorcellák jóval hatékonyabbak, gyorsabban tölthetőek és nagyobb energiasűrűségűek lesznek, mint a ma használt lítiumion cellák. A nagyobb energiasűrűség azt jelenti, hogy azonos akkumulátortérfogat mellett több energia lesz tárolható, ami nagyobb hatótávolságot fog lehetővé tenni az elektromos autóknak.

Koreában is beindul a termelés

A Group 14 az aktív anyagok előállítására jelenleg egy gyárat működtet Washington államban. A tervben lévő második amerikai egységen kívül még 2022-ben meg fogja nyitni egy új üzemét Dél-Koreában.

Rick Luebbe, a vállalat vezérigazgatója elmondta: „A Group 14 elkötelezett amellett, hogy javítsa a teljesítményét a ma lítiumion és a jövő szilárdtest akkumulátorainak annak érdekében, hogy felgyorsítsa a globális energetikai átmenetet.”

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink