Gyártók Akkumulátor-összeszerelő üzemmel bővül a BMW gyára

Akkumulátor-összeszerelő üzemmel bővül a BMW gyára

autopro.hu | 2024.05.06 13:18

Akkumulátor-összeszerelő üzemmel bővül a BMW gyára

Fotó: BMW

A BMW mexikói, San Luis Potosí városában működő létesítménye egy akkumulátor-összeszerelő üzemmel bővül. A gyár így a Neue Klasse modellgeneráció nagyfeszültségű akkumulátorait is házon belül állítja majd elő.

Hirdetés

A BMW Group mexikói gyára magasabb fokozatba kapcsolja a Neue Klasse modellgeneráció érkezésére való felkészülést: a létesítmény területén megkezdődtek a nagyfeszültségű akkumulátorokat összeszerelő üzem építési munkálatai, a karosszériagyártó csarnok, a jármű-összeszerelő üzem és a logisztikai területek további bővítéseivel párhuzamosan. A müncheni központú vállalatcsoport mintegy 800 millió eurót fektet be a San Luis Potosí városában működő létesítmény fejlesztéseibe.

A Neue Klasse modellgenerációt 2027-től a BMW Group mexikói létesítménye is gyártja majd. A Neue Klasse modellgeneráció első képviselőjeként érkező Sports Activity Vehicle modell sorozatgyártása 2025 végén veszi kezdetét Magyarországon, a BMW Group debreceni gyárában, majd a paletta 2026-ban a modellgeneráció limuzin karosszériaváltozatával bővül, egyenesen Münchenből. Mexikó ezt követően egy évvel csatlakozik be a Neue Klasse modellgeneráció gyártásába – kezdetben a Sports Activity Vehicle modellel. A San Luis Potosí városában működő üzem területén felépülő, több mint 80 ezer négyzetméter alapterületű akkumulátor-összeszerelő üzem kulcsfontosságú a Neue Klasse modellgeneráció integrálásához.

Helyben gyártott akkumulátorok

„Local for local” vezérelve mentén a BMW Group világszerte igyekszik gyáraihoz a lehető legközelebb felépíteni a nagyfeszültségű akkumulátorok összeszerelő üzemét. San Luis Potosí mellett az OEM Debrecenben, a kínai Senjangban, az egyesült államokbeli Spartanburg városához közeli Woodruff-ban és az alsó-bajorországi Irlbach-Straßkirchen-ben is felépíti hatodik generációs nagyfeszültségű akkumulátor-technológiája összeszerelő üzemét – álla BMW közleményében.

E lépés még az előre nem látható politikai és gazdasági változások esetén is biztosítja a gyártást, miközben megerősíti a már meglévő létesítményeket és bebiztosítja a munkahelyeket. Az akkumulátorgyár és a járműgyártás közötti rövid távolságok ráadásul a sorozatgyártás során keletkező károsanyag-kibocsátást is csökkentik.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink