Gyártók Akkuk újrahasznosításába fektet a Ford és a Volvo

Akkuk újrahasznosításába fektet a Ford és a Volvo

autopro.hu/V.M. | 2022.02.22 17:19

Akkuk újrahasznosításába fektet a Ford és a Volvo

Fotó: Youtube/Redwood Materials

A lítiumionos akkumulátorok újrahasznosítására szakosodott Redwood Materials a Volvo Cars és a Ford együttműködésével Kaliforniában indít programot az elektromos járművek akkumulátorainak begyűjtésére.

Hirdetés

A kettő OEM az első autógyártókként támogatják a Redwood programját, melynek célja a hibrid és teljesen elektromos járművek életidejük végére ért akkumulátorainak begyűjtése, majd újrahasznosítása.

A Redwood nevadai üzemében évente hat gigawattórányi akkumulátort dolgoznak fel, ami 60 ezer elektromos autó energiatároló egységével egyenértékű. Ez azt jelenti, hogy Észak-Amerikában a vállalat egymaga felel a lítiumion akkumulátorok újrahasznosításának nagy részéért.

A Redwood szerint még pár évet várni kell az elektromos autók „nyugdíjba vonulásának” első nagy hullámára, amire elsőként Kaliforniában, az e-autók egyik legrégebbi és legnagyobb piacán fog sor kerülni.

Az amerikai államban induló akkugyűjtő program a Redwood és a Ford még tavaly ősszel bejelentett együttműködésének egyik gyümölcseként is értelmezhető. A kettő vállalat 2021-ben arról állapodott meg, hogy közösen fogják felkutatni az autógyártó járműveiből kikerülő telepek újrahasznosításának módjait.

A Redwood Kaliforniában autókereskedőkkel és autóbontókkal fog kooperálni az életidejük végére ért akkumulátorok begyűjtése céljából. A telepeket Észak-Nevadába fogja szállítani, ahol azokat újrahasznosítják, hogy a kinyert értékes fémeket visszaforgathassák új akkumulátorcellák gyártásába.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink