Gyártók Akkugyárat épít a VinFast

Akkugyárat épít a VinFast

autopro.hu/P.B. | 2024.01.04 12:23

Akkugyárat épít a VinFast

Fotó: VinFast

Több egybehangzó értesülés szerint a vietnámi VinFast első indiai akkumulátorgyárának felépítését tervezi. Az akkugyár nem lenne összefüggésben azzal a korábbi tervvel, hogy Vietnámból szállított alkatrészekkel, helyben szerelnének össze autókat Indiában.

Hirdetés

A hírek szerint a VinFast Indiában, Thoothukudi városában tervez akkumulátorgyárat építeni. A vietnámi cég egyelőre nem nyilatkozott az ügyben, a Reuters három különböző, a cég ügyeire rálátó forrásra hivatkozva írt a lehetséges akkugyártásról. A VinFast január harmadikai közleménye szerint a cég megfelelő időben nyilvánosságra hozza terveinek részleteit.

A helyi hatóságok megerősítették, hogy folytatnak tárgyalásokat a céggel. Egyelőre azonban nem világos, hogy mekkora a beruházás mértéke, és hogy mikor kezdi meg működését a VinFast gyára Tamil Nadu tartományban.

A VinFast októberben bejelentette, hogy 200 millió dolláros beruházási ráfordítással összeszerelő gyárakat épít Indiában és Indonéziában, amelyek kapacitása egyenként akár évi 50 ezer autó is lehet – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink