Gyártók Akkugyárat épít a Ssangyong utódja

Akkugyárat épít a Ssangyong utódja

autopro.hu/P.B. | 2023.11.06 06:16

Akkugyárat épít a Ssangyong utódja

Fotó: KG Mobility

Újabb dél-koreai akkumulátorgyártó jelenik meg a színen, miután a Ssangyong utódja, a KG Mobility megállapodást kötött a kínai BYD-val egy akkumulátorgyár felépítéséről. Az üzemet Dél-Koreában építik meg.

Hirdetés

Az akkugyár – pontosabban az akkumulátorpakkok összeszerelését végző üzem – a KG Mobility motorgyára mellett épül fel Changwonban, Dél-Koreában. A tervek szerint 2024 vége előtt megkezdődik a termelés, az akkukat pedig a Torres EVX SUV-ba és az O100 pickupba – két tisztán elektromos modellbe – szerelik majd be.

A KG Mobility és a BYD egy új hibridhajtás kifejlesztésében is együttműködik, amelyet 2025-től használnak majd egy új modellben – írja az electrive.com.

„A BYD-vel való együttműködés kiterjesztése lehetőséget kínál elektromos járműkínálatunk megerősítésére, valamint a vállalat termékkínálatának átszervezését a környezetbarát járművek köré” – mondta Kwak Jae-Sun, a KG mobilitási elnöke.

Mint ismert, a Ssangyong április óta már KG Mobility néven működik, a bejelentéssel egy időben a Korando e-Motion piacra dobását is beharangozta a cég.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink