Gyártók Akkufejlesztő cégbe fektetett a Volvo

Akkufejlesztő cégbe fektetett a Volvo

autopro.hu/V.M. | 2022.04.21 08:18

Akkufejlesztő cégbe fektetett a Volvo

Fotó: Volvo Cars Global Media Newsroom

A Volvo Cars az extrém gyorsan tölthető akkumulátorokat fejlesztő izraeli StoreDotba fektetett. Az autógyártó reményei szerint az új együttműködés segíteni fogja őt abban, hogy 2030-tól kizárólag tisztán elektromos járműveket készítsen.

Hirdetés

A Volvo a kockázatitőke-befektetéssel foglalkozó ágán, a Volvo Cars Tech Fundon keresztül fektetett a 2012-ben alapított StoreDotba, ami egy olyan akkumulátortechnológián dolgozik, ami öt perc alatt 160 kilométer megtételére elegendő töltést képes felvenni. A Volvo, ami az első prémium autógyártóként fektetett be a StoreDotba, a befektetés révén szorosan együttműködhet partnerével az ígéretes technológia fejlesztésében.

„Iparágunk leggyorsabban átalakuló szereplője akarunk lenni, és a Tech Fund kulcsszerepet játszik a jövő technológiai vezetőivel való együttműködések kialakításában” – fogalmazott Alexander Petrofski, a Volvo Cars Tech Fund vezetője.

A Volvo Cars célja, hogy 2030-tól kizárólag tisztán elektromos autókat kínáljon, továbbá, hogy 2025-re globális eladásainak felét tegyék ki csak elektromosság hajtotta típusok.

Két év múlva indul a gyártás

A StoreDot akkumulátortechnológiájának fő elemeit a szilíciumalapú anód, illetve a kapcsolódó szoftveres tartalom adják. A tervek szerint a technológiával készülő energiatároló egységek sorozatgyártása már 2024-ben kezdetét fogja venni.

Az izraeli startup és a Volvo közti együttműködés főként a Volvo és a Northvolt göteborgi, akkumulátorok gyártásával és fejlesztésével is foglalkozó vegyesvállalatán keresztül fog megvalósulni.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink