Gyártók A VW-hez igazol a ZF volt vezérigazgatója

A VW-hez igazol a ZF volt vezérigazgatója

autopro.hu/Sz.K. | 2018.07.12 11:50

A VW-hez igazol a ZF volt vezérigazgatója

Stefan Sommert a dízelbotrány utáni tisztogatási hullám folyamán igazoltatták a Volkswagen-konszernhez.

Hirdetés

A ZF volt vezérigazgatója, Stefan Sommer beszerzési igazgatóként csatlakozott a Volkswagen-csoporthoz. Az autógyártó felügyelőbizottsága közölte, hogy Sommer Francisco Javier Garcia Sanz helyére kerül, aki áprilisban hagyta el a vállalatot.

A dízelbotrány után a vállalat átvizsgálta vezetőségét. Sommert beleértve hét új igazgatót neveztek ki a botrány kitörése óta, és csak ketten maradtak bizottsági tagok azok közül, akik 2015 szeptembere előtt is pozíciójukban voltak.

Azalatt az öt év alatt, amíg Sommer a ZF vezérigazgatója volt, rengeteg autonóm technológiát halmozott fel a vállalat, jelentős részben a TRW 2015-ös felvásárlásának köszönhetően. Ezek a termékek a ZF-et váltók és erőátviteli eszközök területén szerzett tapasztalatának köszönhetően méltó konkurensévé tette a Robert Bosch, a Continental és az Autoliv vállalatoknak.

Sommer azonban rossz döntéseket is hozott vezetése során, ilyen volt, amikor a svéd Haldex fékgyártóra, és az autonóm technológiai fejlesztő Wabco Holdingsra tett sikertelen árajánlatokat.

Sommer decemberben igazolt át a VW-hez, nyolc nappal azt követően, hogy a beszállító felügyelőbizottságának elnöke, Giorgio Behr elhagyta a vállalatot.

Kiemelt Partnereink