Gyártók A VW csak kis növekedéssel számol a közeljövőben

A VW csak kis növekedéssel számol a közeljövőben

autopro.hu | 2014.08.08 07:00

A VW csak kis növekedéssel számol a közeljövőben

2014-ben a Volkswagen csoport folytatja a minden márkájára kiterjedő modelloffenzívát, termékkínálatának modernizálása és új, vonzó típusokkal való bővítése érdekében. Ezért a 2014-es üzleti évre úgy számol a márka, hogy az ügyfeleknek történő kiszállításokat mérsékelten növelni tudja. Kihívásokat jelenten a konszern számára a nehéz piaci helyzet, az intenzív versenyhelyzet, valamint a változó kamatok és valutaárfolyamok, illetve az ingatag nyersanyagárak. Várakozásai szerint a konszern költségeinek megoszlására egyre növekvő pozitív hatással lesznek a moduláris platformok, amelyek alkalmazási körét folyamatosan bővítik.

Hirdetés

A folyó évre vonatkozó korábbi becsléseket megerősítették. A konjunkturális keretfeltételek függvényében a Volkswagen várakozásai szerint a konszern és üzletágai esetében a 2014-es évi értékesítés nettó árbevételének eltérése az előző évihez képest három százalékon belül marad. A működési eredmény szempontjából az árbevétel-arányos működési eredmény – a konszern egésze és a személyautók üzletág tekintetében egyaránt – 5,5 és 6,5 százalék között alakul majd.

Martin Winterkorn

A haszonjárművek/power engineering üzletág esetében a konszern abból indul ki, hogy a 2013-as eredményeket mérsékelten felülmúlják majd az idei adatok. A pénzügyi szolgáltatások ágazatban 8 és 9 százalék közötti árbevétel-arányos működési eredménnyel számol a csoport.

– Konszernünk az elmúlt években erősen növekedett, ez minden márkánk esetében számos lehetőséget teremt hatékonyabbá válni és kihasználni a szinergiákat – ezt a potenciált kell és fogjuk most sürgősen kiaknázni – mondta Martin Winterkorn. – Célunk, hogy az automobil jövőjét vezető pozícióból formáljuk. A csoport egészére kiterjedő jövő- és hatékonysági programunkkal ezt alapozzuk meg már most.

Kiemelt Partnereink