Gyártók A VW alkatrészeivel elektrifikálna a Mahindra

A VW alkatrészeivel elektrifikálna a Mahindra

autopro.hu/V.M. | 2022.05.23 08:18

A VW alkatrészeivel elektrifikálna a Mahindra

Thomas Schmall, a VW Csoport technológiai vezetője és Rajesh Jejurikar, a Mahindra autóipari üzletágának vezetője az együttműködési szerződés aláírásán | Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen és a Mahindra & Mahindra együttműködési megállapodást kötött, aminek keretében megvizsgálják, hogy a MEB padlólemez elektromos komponenseit hogyan lehetne felhasználni az indiai gyártó saját elektromos platformjához.

Hirdetés

A VW a tisztán elektromos típusokhoz kifejlesztett MEB padlólemezt eleve annak szellemében tervezte, hogy azt és annak komponenseit a konszern vállalatai, valamint idegen OEM-ek is könnyen használhassák.

A Mahindra a még fejlesztés alatt álló Born Electric elektromos platformjába kívánja beépíteni a MEB olyan elektromos részegységeit, mint az elektromos motor, az akkumulátorcellák és az akkumulátorrendszer más elemei.

A partnerek először megvizsgálják, hogy pontosan mely alkatrészek megosztására terjedjen ki az együttműködés, amit 2022 végéig a beszállítói szerződés megkötése fog követni.

Küszöbön az elektrifikáció beindulása

A VW, közleményében rámutat, hogy India a világ öt legnagyobb autópiacának egyike, ahol évente mintegy 3 millió új járművet regisztrálnak – ez a szám azonban 2030-ra 5 millióra is nőhet.

Ma a piacot benzines és dízelüzemű járművek uralják, az elektromos átállásnak azonban itt is meg kell történnie, ugyanis India elkötelezte magát amellett, hogy 2035-től kizárólag emissziómentes személyautókat és kistehergépkocsikat lehessen forgalomba helyezni. Emiatt a villanyautók eladásai a következő években várhatóan gyorsan fognak nőni – írja a VW, felidézve azon előrejelzéseket, melyek szerint 2030-ra az értékesítések több mint felét teljesen elektromos járművek fogják adni.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink