Gyártók A Vauxhall is újraindítja a termelését

A Vauxhall is újraindítja a termelését

autopro.hu/P.B. | 2020.07.16 15:16

A Vauxhall is újraindítja a termelését

Fotó: Group PSA Media

Nagy-Britanniában ugyan még most is erősen jelen van a koronavírus-járvány, a tavasszal leállt autógyárak közül már szinte mind újranyitott. Az egyik kivétel a PSA égisze alá tartozó Vauxhall, ahol még mindig szünetel a munka. Már nem sokáig, a gyártó bejelentette, hogy augusztus 17-én Ellesmere Portban újranyit a Vauxhall üzeme.

Hirdetés

Augusztus 17-én újraindul a termelés a Vauxhall észak-angliai üzemében – írja a Reuters. Ez azt jelenti, hogy ezzel szinte az összes nagyobb méretű autógyárban újraindul a munka a nyár végére a szigetországban. A Vauxhall Ellesmere Portban található üzemében márciusban állt le a termelés a koronavírus-járvány következtében.

A gyárban száznál is több biztonsági intézkedést hoztak a járvány megfékezése érdekében, többek között a napi testhőmérséklet-mérést, a kötelező maszk- vagy plexiviselést és persze a kézfertőtlenítők kihelyezését.

A brexit is befolyásolja a gyár életét

A Vauxhall gyárában tavaly 62 ezer autó készült, Vauxhall és Opel modellek egyaránt. Az üzem 1100 embernek ad munkát normál esetben.

A gyárban több fejlesztést is terveznek, ám ezek megvalósulása nagyban függ attól, hogy milyen feltételekkel lép ki Nagy-Britannia az Európai Unióból. Mint ismert, az ország lakói népszavazáson döntöttek a kilépés mellett még 2016-ban, ám csak hosszú huzavona után sikerült a kilépésről döntést hoznia a parlamentnek. Az, hogy az ország végül milyen kereskedelmi megállapodásokat kötve, milyen feltételekkel hagyja ott az uniót, az idei évben derül majd ki.

Kiemelt Partnereink