Gyártók A Toyotával érné el a PSA, hogy egyesülhessen a Fiat Chryslerrel

A Toyotával érné el a PSA, hogy egyesülhessen a Fiat Chryslerrel

autopro.hu/V.M. | 2020.09.28 12:21

A Toyotával érné el a PSA, hogy egyesülhessen a Fiat Chryslerrel

Fotó: Groupe PSA Media

A francia PSA állítólag felajánlotta az Európai Bizottságnak, hogy a jövőben több furgont fog gyártani a rivális Toyota számára, hogy elérje a Fiat Chryslerrel folyó egyesülése engedélyezését.

Hirdetés

A PSA 2012 óta gyárt haszongépjárműveket a Toyota számára az észak-franciaországi Sevelnord üzemében. Nem hivatalos forrásokból a Reuters brit hírügynökség nemrég úgy értesült, hogy a PSA több furgont készítene a japán partnere számára, akinek közel önköltségen adná el azokat.

A PSA mintegy három hónappal azután adta be az Európai Bizottságnak a tervezetét, miután az vizsgálatba kezdett annak kiderítésére, hogy a Fiat Chryslerrel létrehozandó Stellantis valóban versenyt korlátozó részesedéssel rendelkezne a kishaszongépjárművek piacán tizennégy uniós tagállamban és Nagy-Britanniában. A vállalat abban reménykedik, hogy a felvázolt módosításokkal az unió már nem fogja versenykorlátozónak találni az összeolvadást.

Az Európai Bizottság november 13-i határidővel folytat vizsgálatot, a végső döntés meghozatala azonban nincs határidőhöz kötve. A bizottság a vásárlókat és iparági szereplőket bevonva várhatóan nyílt konzultációt fog indítani annak eldöntésére, hogy további változtatásokat követeljen az egyesülést tervező vállalatoktól, esetleg engedélyezze vagy gátolja meg azok összeolvadását.

Amennyiben az unió is hozzájárulását adja, a PSA és az FCA valószínűleg 2021 első negyedévében fogja létrehozni a termelési volumen szerint a negyedik legnagyobb autógyártót.

Kiemelt Partnereink