Gyártók A Toyota megmutatja, hogy még mindig van élet az A-szegmensben

A Toyota megmutatja, hogy még mindig van élet az A-szegmensben

autopro.hu/V.M. | 2021.03.22 14:23

A Toyota megmutatja, hogy még mindig van élet az A-szegmensben

Fotó: Toyota Europe Newsroom

A Toyota legelérhetőbb modellje, az Aygo SUV-sított változatával kívánja illusztrálni, hogy a legkisebb személyautókat összefogó A-szegmens felhozatalába miképp lehetne egy kis színt vinni.

Hirdetés

A 2005-ben piacra dobott Aygo áttervezésével a Toyota európai dizájnközpontját bízták meg. A cél egy olyan, európai igényeket kielégítő autó tervezése volt, ami egyúttal dizájn terén is kiemelkedő.

A projekt eredményeként született demonstráció az Aygo X prologue nevet kapta. A kis SUV az eredeti Aygónál nagyobb kerekekkel és hasmagassággal rendelkezik, alkalmasabbá téve a műutakon kívüli haladásra. Kiemelendő az autó offroad-képességét, a Toyota mérnökei egy-egy kamerát is elhelyeztek „a felfedezés pillanatainak felvételére és megosztására.”

Az előrefelé lejtő tetővonal, valamint a sajátos kéttónusú fényezés, együttesen a kicombosodó hátsó kerékívekkel, dinamizmust és sportosságot kölcsönöznek az autónak.

Fokozva a kis crossover praktikusságát, az autó alját védő hátsó lemez egy biciklitartót rejt magában. Ez a megoldás a jármű kis mérete ellenére is megfelelőbbé teszi azt túrázásokhoz.

Fotó: Toyota Europe Newsroom

A célt teljesítették, de nincs szó gyártásról

Ken Billes, a Toyota európai dizájnközpontjának vezető dizájnerének asszisztense elmondta: „Úgy gondolom, az Aygo X prologue-gal demonstráltuk, hogy egy kis autó még mindig rendelkezhet kiemelkedő és merész személyiséggel.”

Bár a Toyota mérnökeinek sikerült teljesíteniük a célkitűzést, a japán vállalat nem jelezte, hogy a jövőben gyártásba kerülhet a kis szabadidő-jármű, aminek technikai adatai nem ismertek.

Kiemelt Partnereink