Gyártók A Tesla minden üzemének építése jól halad

A Tesla minden üzemének építése jól halad

autopro.hu/P.B. | 2020.09.16 12:20

A Tesla minden üzemének építése jól halad

Fotó: Pexels

A Tesla Gigafactory névre hallgató gyárai közül a német és az amerikai projekt is jól halad, annak ellenére, hogy a berlini üzem esetében még nincs meg minden engedélye a gyárnak. Kínában szintén a tervek szerint halad a Tesla építkezése.

Hirdetés

Nemrégiben az autopro.hu is beszámolt róla, hogy a Tesla sanghaji építkezése, a Gigafactory 3 projekt jól halad, és még az idén megkezdődhet a Model Y gyártásának felpörgetése. Nem ez az egyetlen pozitív hír a Tesla háza tájáról.

Németországban a hiányzó engedélyek ellenére folyamatosan zajlik az építkezés, a tartományi kormány szerint ráadásul még az idén minden engedélyt megkap a Tesla a további munkálatokhoz. Brandenburg tartomány a következő tíz évre 40 ezer új állást vár a Tesla üzemétől, igaz, ez a piaci viszonyok alakulásának függvényében még változhat.

Hivatalos adatok szerint a berlini Gigafactory húsz százaléka készült el, a Tesla szerint 2021-ben már elindulhat a termelés az üzemben.

Texasban még jobb a helyzet

Az electrive.com cikke szerint a Tesla texasi üzeme még gyorsabban halad, és akár már 2021 májusában elindulhat a Cybertruck gyártása Austinban.

A Tesla jelenleg Sanghajban, Berlinben és Austinban épít gyárakat, ezekre a Tesla termékei iránti kereslet növekedése miatt van szükség. Kínában a Model Y, Texasban a Cybertruck készül majd, míg Berlinben szintén a Model Y gyártása folyhat.

Kiemelt Partnereink