Gyártók A Tesla mérnöke szerint a Cybertruck nem is rozsdásodik

A Tesla mérnöke szerint a Cybertruck nem is rozsdásodik

autopro.hu/R.K.E. | 2024.02.23 15:23

A Tesla mérnöke szerint a Cybertruck nem is rozsdásodik

Fotó: Pexels

A Tesla mérnöke szerint a Cyubertruck rozsdamentes acél karosszériaelemei valójában vonzzák a felületi szennyeződéseket, amelyek rozsdásodhatnak, de ezeket könnyen lehet orvosolni.

Hirdetés

Az autopro.hu is beszámolt arról, hogy számos Tesla Cybertrucknak idő előtti rozsdásodással kellett szembenéznie, annak ellenére, hogy rozsdamentes acélból készült. A tulajdonosok elmondása szerint narancssárga foltokat észleltek a majdnem új Cybertruckjaik rozsdamentes acélpaneljein. A Tesla egyik mérnöke azonban most azt állítja, hogy a szemük csal, és a Cybertruckok nem rozsdásodnak.

Wes Morrill, a Cybertruck vezető mérnöke és a Tesla megbízhatósági, tesztelési és elemzési igazgatója és a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk közösségi oldalán, az X-en azt nyilatkozta, hogy a Cybertruckok valójában nem rozsdásodnak. Ehelyett azt állította, hogy a Cybertruck rozsdamentes acél karosszériaelemek csak vonzzák a felületi szennyeződéseket, amelyek valójában rozsdásodhatnak.

„A rozsdamentes acél reaktív, és a rajta lévő szabad vas rozsdásodni fog. De ez csak felületi szennyeződés, könnyen letisztítható" – írta egy bejegyzésben a mérnök. Musk egyértelműen egyetértett Morrill február 16-i bejegyzésével, mert egyszerűen csak annyit válaszolt rá, hogy „Igen".

Ez a „rozsda-gate"-nek nevezett történet a Cybertruck Owners Club fórumán kezdődött február elején, amikor néhány tulajdonos képeket tett közzé az elektromos pickupjukon lévő kis narancssárga foltokról. Azt feltételezték, hogy ezeket a foltokat rozsda vagy másfajta korrózió okozhatja – írja a qz.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink