Gyártók A Stellantis is beszáll az átépítős versenybe

A Stellantis is beszáll az átépítős versenybe

autopro.hu/V.M. | 2022.12.06 06:19

A Stellantis is beszáll az átépítős versenybe

Fotó: Stellantis

A Stellantis is csatlakozik azon vállalatokhoz, melyek belső égésű motorral rendelkező használt járművek tisztán elektromossá konvertálásán dolgoznak. A vállalat kishaszongépjárművek átépítését lehetővé tevő megoldások kifejlesztésére vállalkozik.

Hirdetés

Ma már számos cég foglalkozik konvencionális hajtású járművek elektromossá alakításával. Egyikük a Phoenix Mobility, amivel a nyáron a Renault lépett együttműködésre, szintén furgonok átépítését célozva.

A Stellantis az átépítésre specializálódott francia Qinomic együttműködésével fog olyan konvertálási megoldásokat készíteni, melyek megfelelnek a saját biztonsági és ellenállósági követelményeinek.

Van miért váltani

„Az elektromos konvertálási csomag a közlekedés szabadságának védelmét szolgálja egy olyan elérhető megoldással, ami kielégíti a vevők azon elvárásait, hogy kitolják járműveik élettartamát, illetve, hogy folytathassák üzleti tevékenységeiket miközben hozzáférnek a városok alacsony emissziós zónáihoz” – áll a Stellantis közleményében.

A gyártó által idézett adatok szerint az elmúlt három évben Európában 40 százalékkal nőtt azon városi területek száma, ahova csak környezetbarátnak minősített járművekkel lehet behajtani. A Stellantis szerint azonban nem csak ez indokolja az átépítést, hanem a zéró kibocsátás elérése és a tulajdonlás teljes költségének csökkentése is.

A tervek szerint a fejlesztés és a tesztek sikeres 2023-as befejezését követően 2024-ben, Franciaországban fogják kereskedelmi forgalomban elérhetővé tenni a konvertálási csomagot.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink