Gyártók A Siemens segítségével zöldül tovább a Mercedes-Benz

A Siemens segítségével zöldül tovább a Mercedes-Benz

autopro.hu/P.B. | 2021.03.30 13:48

A Siemens segítségével zöldül tovább a Mercedes-Benz

Fotó: Daimler Media

A Mercedes-Benz a fenntartható termelés és a zöldülés érdekében egyre több gyártási folyamatát digitalizálja, automatizálja. Az ezekhez szükséges informatikai megoldásokat a szintén német Siemens-től szerzi be, az együttműködést a német főváros is támogatja.

Hirdetés

Jörg Burzer, a Mercedes-Benz AG igazgatóságának termelésért és ellátási láncokért felelős tagja a vállalat közleményében elmondta, hogy a gyártó új szintre emeli termelésében a digitalizációt. A Siemens-szel közösen a jövő technológiáját fejlesztik – Berlinből, az egész világ számára.

Ennek jegyében a Mercedes berlini, Marienfeldében található gyára (ami a Daimler legrégebbi üzeme) egy digitalizációval kapcsolatos kompetenciaközponttá alakul át, a kutatás-fejlesztés középpontjában pedig a Mercedes O360-as erőforrás áll majd. Ahogyan arról az autopro.hu korábban beszámolt, a marienfeldei üzem átalakításával járó leépítések ellen többször is tüntettek Németországban.

A fejlesztés felpörgetésében nagy segítségére válik a Mercedes-nek, hogy a gyártó okosgyárakkal foglalkozó kampusza és a Siemens központja is egyaránt Berlinben található.

Egy régi kapcsolat elmélyítése

A Mercedes és a Siemens régóta együttműködik, ezt a kapcsolatot mélyíti el a digitalizációs megoldások fejlesztése. Cedrik Neike, a Siemens AG Digital Industries részlegének vezetője elmondta, hogy a két vállalat közösen szeretne nagy lépést tenni a fenntartható és még hatékonyabb járműipar felé.

A Siemens IoT megoldásaival még hatékonyabbá és rugalmasabbá tehető a termelés – teszi hozzá a Mercedes közleménye.

Örömmel támogatja a projektet a város

Michael Müller, Berlin polgármestere a megállapodásról szólva kifejtette, hogy ez a projekt egyértelműen egy innovációs központtá teszi Berlint. Hozzátette, hogy mindkét vállalat hosszú ideje van jelen a német fővárosban, és erős gyökerek kötik őket oda.

Müller szerint örömmel látja a város a két nagyvállalat együttműködését, és szívesen támogat egy olyan projektet, ami a zöldebb jövőt szolgálja.

Kiemelt Partnereink