Gyártók A saját szoftvere helyett a Google felé fordul a Porsche

A saját szoftvere helyett a Google felé fordul a Porsche

autopro.hu/P.B. | 2023.01.16 09:19

A saját szoftvere helyett a Google felé fordul a Porsche

Fotó: Porsche

A Volkswagen Csoport saját szoftveres cége, a Cariad helyett a Google szoftvereit használná autóiban a Porsche. A Google szoftverének teljes integrálásáról állítólag már tárgyalásokat folytat a két vállalat.

Hirdetés

Korábban az autopro.hu is beszámolt róla, hogy a Volkswagen Csoport szoftveres cége, a Cariad többek szerint nem dolgozik elég gyorsan a fejlesztésekkel, emiatt az új modellek is késnek. Az elégedetlenkedők között ott volt a Porsche is, így talán nem okoz meglepetést, ha a luxusautókat gyártó vállalat a saját kezébe veszi az irányítást.

A Porsche tárgyalásokat folytat a Google-lel arról, hogy a leendő autókba a Google szoftvereit integrálják. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy telefon használata nélkül, egyből elérhető lesz például a Google Maps az autók infotainment rendszerében.

Fontos megjegyezni, hogy az esetleges megállapodás csak a Porschéra vonatkozik, nem az egész Volkswagen Csoportra, vagyis – egyelőre – ne várjunk Google szoftvereket a győri Audikban vagy a Volkswagen Polókban.

Érdekesség, hogy a Porsche korábban nem szívesen használta a Google szoftvereit, mert a cég túl sok adathoz kért hozzáférést. Számos autógyártó használja a Google egyes szoftveres megoldásait az autóiban, ugyanakkor vannak, aki a saját útjukat járják a témában, ilyen például a BMW – írja a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink