Gyártók A Renault-val közösen fejleszthet autót a VW

A Renault-val közösen fejleszthet autót a VW

autopro.hu/V.M. | 2023.12.11 06:21

A Renault-val közösen fejleszthet autót a VW

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen több potenciális partnerrel is tárgyalásokat folytat egy 20 ezer euró (durván 7,5 millió forint) értékű elektromos autó közös fejlesztése érdekében. Legalábbis ez derül ki egy német sajtóban megjelent hírből, mely szerint a VW a Renault-val is felvette a kapcsolatot.

Hirdetés

A Handelsblatt bennfentes forrásokra hivatkozva arról ír, hogy a VW az elérhető árú e-autó platformját kívánja együttműködésben fejleszteni.

A nyilatkozók szerint a tárgyalások nagyon korai szakaszukban járnak, így még könnyen elképzelhető, hogy eredmény nélkül zárulnak. Az egyeztetéseken konkrét termelési célok is elhangzottak: a német-francia páros közösen évente 200-250 ezer darab autót állítana elő.

A Reuters idézi a Renault szóvivőjét, aki szerint szükség van az együttműködésre annak érdekében, hogy az olcsó villanyautók versenyképesek legyenek. Hozzátette: „Több tárgyalást is folytatunk, de semmi sem végleges.”

A VW sem bőszavú

A VW még márciusban ismertette terveit egy 2025-ben piacra dobandó 25 ezer eurós elektromos autóról, és akkor a részleteket nélkülözve azt is közölte, hogy egy 20 ezer eurós modellt is fejleszt.

Oliver Blume, a VW vezérigazgatója novemberben úgy nyilatkozott, hogy még nem hoztak döntést az utóbbi elektromos autó gyártásba viteléről, de meggyőződése, hogy az évtized második felében az meg fog történni.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink