Gyártók A Northvolttal biztosítja akkumulátorcella-igényét a BMW

A Northvolttal biztosítja akkumulátorcella-igényét a BMW

autopro.hu/G.C. | 2020.07.17 15:16

A Northvolttal biztosítja akkumulátorcella-igényét a BMW

Fotó: BMW Group Press Site

A BMW nagy mennyiségű rendeléssel bővíti az akkumulátorcellák szállítóinak körét. A svéd vállalat 2024-től két milliárd euró értékben fog cellákat szállítani a müncheni gépjárműgyártónak – jelentette be. A svéd Northvolt már a harmadik beszállítója a BMW-nek, a CATL és a Samsung SDI után, aki a jövőben akkumulátorcellákat fog szállítani a német autógyártónak.

Hirdetés

Az észak-svédországi Skellefteå újonnan épülő gyárában fogják gyártani az akkumulátorcellákat, és az ehhez szükséges villamos energiát teljes egészében regionálisan állítják majd elő víz- és a szélenergiával. A szerződés futamidejével kapcsolatban nem nyilatkozott a BMW.

Növekvő igény az akkumulátorcellák iránt

„A Northvolttal egy harmadik akkumulátorcella beszállítót nyertünk magunknak, az eddigi CATL és Samsung SDI partnereink mellé” – mondta Andreas Wendt, beszerzési igazgató. „A szerződés megkötése egy újabb lépés az akkumulátorcellák iránti növekvő kereslet hosszú távú biztosítása felé."

A BMW maga építi az elektromos járművek akkumulátorait, azonban az akkumulátorcellákat vásárolják hozzá. Az új beszállító a Volkswagennel is együttműködik, és közösen építenek akkumulátorcella gyárat Salzgitterben – számolt be az Automobilwoche.

Kiemelt Partnereink