Gyártók A Nissan is beszáll az elektromos kisautók versenyébe

A Nissan is beszáll az elektromos kisautók versenyébe

autopro.hu/P.B. | 2021.09.09 15:22

A Nissan is beszáll az elektromos kisautók versenyébe

Fotó: Nissan

A Nissan és a Mitsubishi közösen fejleszt egy elektromos kisautót (vagy miniautót) egy mindössze húsz kilowattórás kapacitású akkumulátorral. A cél az ár alacsonyan tartása, ám ez egy nehéz verseny lesz a kínai gyártókkal.

Hirdetés

Egyre több autógyártó próbálkozik olcsó, könnyen elérhető elektromos autó gyártásával. Még 2020-ban jelentkezett be ebbe a versenybe a GM Kínában a Wuling Minivel, ám azóta az Opel is megjelentetett egy hasonló modellt – míg a Volkswagen éppen a napokban jelentette be a fentieknél ugyan nagyobb kategóriában induló, de szintén az elérhetőségre pályázó városi elektromos autóját, igaz, az ID.Life-ra még éveket kell várni.

A Nissan és a Mitsubishi már 2022-ben piacra dobja elektromos miniautóját, igaz, először csak Japánban. A Nissan szerint ez a kategória egyre népszerűbb Japánban, ezt a növekvő igényt pedig szeretné kielégíteni a japán OEM.

Egyelőre kevés az információ

A Nissan által közöltek szerint a még nevet sem kapó autó akkumulátorának kapacitása húsz kilowattóra lesz – ez elég kevés, ám a gyártó szerint ez elegendő a japán napi igényeknek. Az electrive.com cikke szerint körülbelül 15 ezer euróba kerülhet majd a jármű, amit a Mitsubishi és a Nissan ötven-ötven százalékban fejleszt.

Az autó 3,39 méter hosszú, 1,475 méter széles és 1,65 méter magas lesz, és alkalmas lesz a járművek közötti kommunikációra. A Nissan egyelőre nem tervezi Európában vagy az Egyesült Államokban piacra dobni az autót.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink