Gyártók A leállás alatt gyártókapacitását növeli a Tesla

A leállás alatt gyártókapacitását növeli a Tesla

autopro.hu/P.B. | 2020.04.09 17:20

A leállás alatt gyártókapacitását növeli a Tesla

Fotó: Tesla

A kapacitás növelése a gyár általános fejlesztését jelenti, a tervek szerint ugyanis 500 ezernél is több elektromos autót gyártana a Tesla az idei évben. Emellett a 2020 januárjában bemutatott Model Y gyártását is szeretnék bővíteni.

Hirdetés

A koronavírus-járvány miatt lényegében minden amerikai autógyár leállt, vagy átállt orvosi segédeszközök gyártására. Az autopro.hu is beszámolt arról, hogy a Tesla is kiveszi a részét a segítségből. A cég egyébként anyagilag nem áll rosszul a válság ellenére sem, igaz, így is csökkenteniük kellett a fizetéseken.

Az amerikai elektromos autógyártó viszonylag kedvező helyzetét mutatja, hogy a mostani leállást arra használják, hogy a Fremontban található üzemük gyártókapacitását növeljék. Igaz, a gyár 2012 óta –a Model S gyártásának kezdetet óta- nem esett át komolyabb átalakításon – írja az Electrive.

A koronavírus meggátolhatja a Tesla terveit

A cég 500 ezer autó legyártását tűzte ki célul 2020-ra, ehhez viszont nagyon erős negyedéves eredményekre lesz szükség a járvány lecsengése után. Az első negyedévben 102 ezer autót gyártott a Tesla, ami valamivel elmarad az eredeti tervektől, igaz, a Model Y a vártnál sokkal népszerűbb lett, már most számos megrendelés érkezett rá.

Habár az Egyesült Államokban leállt a termeléssel a gyártó, azonban Sanghajban, a helyi Tesla-gyárban folyik a munka, ráadásul Németországban is folytatódik a gyártó új üzemének építése.

Kiemelt Partnereink