Gyártók A kereslet csökkenése miatt zárva tartaná gyárait a Kia

A kereslet csökkenése miatt zárva tartaná gyárait a Kia

autopro.hu/P.B. | 2020.04.16 13:17

A kereslet csökkenése miatt zárva tartaná gyárait a Kia

Fotó: KIA

A Kia ugyan még nem döntött a kérdésben, de azt tervezi, hogy három dél-koreai gyárát nem nyitja ki, hiába enyhült a járvány az országban. Egyelőre úgy tudni, hogy április 29-ig hosszabbítanák meg a leállást a koreai üzemekben.

Hirdetés

A koronavírus-járvány miatt biztonsági okokból rengeteg autógyár állt le szerte a világban az elmúlt hetekben. Az utóbbi néhány napban azonban már pozitív híreket is lehetett hallani üzemek újranyitásáról. Ebbe a sorba illett bele az is, hogy a Kia testvérmárkája, a Hyundai újraindította a termelést csehországi üzemében.

A járvány következtében viszont komolyan visszaesett az új autók iránti kereslet a világban, emiatt a Kia azt tervezi, hogy egyelőre nem nyitja meg dél-koreai üzemeit, hiába tehetnék már meg a szigorúbb biztonsági előírásoknak és a járvány enyhülésének köszönhetően.

Jelenleg a Kia szinte összes ázsiai üzemében felfüggesztésre került a munkavégzés.

Kína adhat reményt a világnak

A koronavírus-járvány Kínából terjedt el a világban, de Kína adhat reményt is. Az ázsiai országban az élet egyre több szegmensében indul újra az élet, szerencsére az autóipar sem marad ki a pozitív folyamatokból. Az autopro.hu már korábban beszámolt arról, hogy a VW kínai üzemeibe is kezd visszatérni az élet.

Március végére a kínai autókereskedések forgalma a járvány előtti forgalom 57 százalékára emelkedett (februárban még 35 százalék volt ez az arány), ami ugyan még messze van az ideálistól, de egy pozitív folyamat jele – írja az Autoweek.

Kiemelt Partnereink