Gyártók A Juventusszal akar labdába rúgni a Jeep

A Juventusszal akar labdába rúgni a Jeep

autopro.hu | 2013.12.11 16:14

A Juventusszal akar labdába rúgni a Jeep

A torinói Juventus stadionban tartott ünnepélyen vehették át új Grand Cherokee járműveiket a csapat játékosai, valamint Antonio Conte vezetőedző.

Hirdetés

Mind a huszonhét autót a takarékos 3.0 V6 közös nyomócsöves, közvetlen befecskendezéses turbódízel motorral szerelték fel. A MultiJet II technológiával felvértezett erőforrás legnagyobb teljesítménye 250 lóerő 4000/perc fordulatszámon, maximális forgatónyomatéka 570 Nm 2000/percnél; a motorhoz a Jeep új, nyolcfokozatú automata sebességváltója csatlakozik.

A márka több mint 15 millió gépkocsit értékesített azóta, hogy 1941-ben bemutatta első modelljét. A csapat múltja nem kevésbé dicsőséges: az 1897-ben alapított klub több mint 250 millió rajongóval rendelkezik világszerte, csak Olaszországban több mint 11 millió szurkolójuk van.

Az új Grand Cherokee különösen jól teljesített Olaszországban, ahol a 2014-es modellévi kiadás júniusi bevezetése óta 16 százalékkal nőttek az eladások a tavalyi év azonos időszakához képest. Csak novemberben 36,8 százalékkal több autót helyeztek forgalomba, mint egy évvel korábban. Emellett a júniusi premiert követően az új modellméretosztályában is megerősítette vezető pozícióját: a nagyméretű szabadidő-járművek közül ez a legkeresettebb 3.0 literes turbódízel motorral szerelt autó.

Kiemelt Partnereink