Gyártók A Geely eladásainak fele elektromos lesz 2023-ra

A Geely eladásainak fele elektromos lesz 2023-ra

autopro.hu/E.M. | 2022.08.23 06:21

A Geely eladásainak fele elektromos lesz 2023-ra

Fotó: Geely Global Media Center

A kínai a Geely a belső égésű modellek kelendőségének csökkenése miatt felgyorsítja az elektromos járművekre való átállást. A vállalat célja, hogy teljes értékesítésének fele elektromos legyen 2030-ra.

Hirdetés

Az autógyártó járműeladásai összességében kilenc százalékkal csökkentek az év első felében a kínai koronavírus miatti korlátozások, a chiphiány és a nyersanyagok drágulása miatt. Míg a belső égésű motorral szerelt modellek eladása 20 százalékkal csökkent, addig az elektromos és hibrid modelleké 400 százalékkal emelkedett.

Az utóbbi kategóriában 109 ezer járművön adtak túl, ami a vállalat (amely a Geometry, Lynk&Co, Zeekr és Livian márkát is magába foglalja) értékesítésének közel 18 százalékát teszi ki. A Geely vezérigazgatója, Jerry Gan elmondása alapján 2022 második felére a tisztán elektromos járművek és a plug-in hibridek eladásai már a teljes értékesítés több mint 30 százalékát adják majd.

Növekedést biztosító adatok

Az idei első félévben a tengerentúli piacok a vállalat teljes értékesítésének 14,3 százalékát tették ki. A Geely, célja, hogy ezt az arányt 2025-re 20 százalékra növeljék. A vállalat egyik márkája, a Lynk&Co az európai piacon közel 11 ezer járművet szállított ki tulajdonsoknak és előfizetőknek. Malajziában a vállalat stratégiai partnere, a Proton szintén felgyorsította tengerentúli terjeszkedését, és Malajzia első számú járműexportőrévé vált.

Az év első felében az intelligens és villamosított járművekre fókuszáló K+F beruházásokra fordított összeg is emelkedtek majdnem 72 százalékkal – közölte az electrive.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink