Gyártók A francia autógyártók keresztet vethetnek az idei nyereségükre

A francia autógyártók keresztet vethetnek az idei nyereségükre

MTI | 2018.10.29 12:02

A francia autógyártók keresztet vethetnek az idei nyereségükre

A francia kormány arra fogja kérni az autóipari vállalatokat, hogy vegyenek részt a környezetszennyező korosabb autók legújabb, kevésbé szennyező modellekre cserélésének pénzügyi ösztönzésében – jelentette ki a francia Le Parisien napilapban megjelent interjúban Bruno Le Maire pénzügyminiszter.

Hirdetés

A pénzügyminiszter és Francois de Rugy környezetvédelmi miniszter hétfőn az autóipari vállalatok, közöttük a Renault és a PSA képviselőivel folytat majd tárgyalásokat az ország járműállománya modernizálásának lehetőségeiről.

– A környezetvédelmi miniszterrel arra fogjuk kérni őket, hogy vegyenek részt a cserére ösztönző programok finanszírozásában – mondta.

A pénzügyminiszter az interjúban leszögezte, hogy az új támogatási programnak sokkal hatékonyabbnak kell majd lennie az előzőnél. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a támogatás tényleges mértékét az autógyártókkal kell még megbeszélni.

A francia Les Echos lap a héten korábban már beszámolt arról, hogy a francia autógyárak saját költségen finanszírozott modellcsere-ösztönző programok bevezetéséről egyeztetnek egymással.

Kiemelt Partnereink