Gyártók A Fisker is a Foxconnal gyártatja autóit

A Fisker is a Foxconnal gyártatja autóit

autopro.hu/V.M. | 2021.03.01 08:23

A Fisker is a Foxconnal gyártatja autóit

Fotó: Fisker

Az elektromos autókat fejlesztő amerikai Fisker bejelentette, hogy az elektronikai eszközöket bérgyártó Foxconnal 2023 végétől kezdődően évi 250 ezernél is több autóját fogja legyártatni.

Hirdetés

A Foxconn nem csupán a Fisker autóinak bérgyártója lesz, ugyanis a cég vele együtt fogja fejleszteni a megállapodás részét képző modellt. A várhatóan hét évre kiterjedő megállapodást valószínűleg a második negyedévben fogják véglegesíteni – osztotta meg a Reuters-szel a Fisker vezérigazgatója, Henrik Fisker.

Az új járműről elmondta, hogy futurisztikus, „valami teljesen új”, egyúttal megfizethető lesz. Egy interjú során továbbá közölte: „Mi nem egyszerűen csak egy újabb elektromos autót fogunk készíteni. Olyan dolgokat akarunk bemutatni, amik valószínűleg egy kicsit már-már ijesztőek lesznek egyeseknek.”

Az Európa, Észak-Amerika és Kína piacaira is szánt új modell egyike lesz annak a négynek, amit a Fisker 2025-ig akar a piacra dobni. Az egyelőre még nem ismert, hogy hol fogják gyártani.

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, a cég Ausztriában fogja készíttetni első modelljét, a Fisker Oceant. Henrik Fisker ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a Foxconnal kötött megállapodás nem befolyásolja az ausztriai gyártást.

Autóipari szereplővé válik a Foxconn

Az Apple számára iPhone-okat gyártó tajvani Foxconn a közelmúltban több együttműködésbe is kezdett autógyártókkal, hogy megvethesse lábát az autóiparban. 2020-ban többek között a Stellantis részét képző Fiat Chryslerrel, valamint a kínai Bytonnal kötött megállapodást, idén januárban pedig a Volvo Cars-t is birtokló Geely-vel állapodott meg egy autók bérgyártását végző és más autógyártóknak konzultációs szolgáltatásokat nyújtó közös vállalat alapításáról.

Kiemelt Partnereink