Gyártók A finneknél is gyártják a Mercedes A-osztályt

A finneknél is gyártják a Mercedes A-osztályt

autopro.hu | 2013.09.02 17:43

A finneknél is gyártják a Mercedes A-osztályt

Alig több mint egy évvel a gyártási megállapodás aláírását követően legördült az első szériagyártású modell a finn Valmet üzemében.

Hirdetés

Uusikaupunki neve különlegesen cseng, mostantól még inkább. Ugyanis immár itt is prémium kategóriás Mercedes modellek készülnek, az A-osztály (W176) képviseletében. 2016-ig legalább 100 ezer példányt kívánnak összeszerelni a finn Valmet vállalat gyárában, amely első alkalommal készít autókat a német autómárka számára.

– Még jobban ki tudjuk majd szolgálni a vevőinket ezzel a kapacitásbővítéssel, amire szükség is van, ugyanis az A-osztály kifejezetten sikeres kompakt modellünk – nyilatkozta a termelés kezdetekor Andreas Renschler, a Daimler igazgatótanácsának tagja. – Kecskemét és Rastatt után a finn gyár is része annak a hálózatnak, amely optimális gyártási folyamatot biztosít. A hamarosan érkező GLA típus gyártására így jobban fel tudnak készülni Rastattban.

A finnek is részt vesznek a Mercedes A-osztály gyártásában

2013 első hét hónapjában összesen 202 149 autót értékesítettek az A-, B-osztály és a CLA modelljeiből, ami 62,7 százalékos növekedést jelent a múlt évhez viszonyítva.

Kiemelt Partnereink