Gyártók A Ferrarit nem érdekli az önvezetés

A Ferrarit nem érdekli az önvezetés

autopro.hu/P.B. | 2023.06.01 12:20

A Ferrarit nem érdekli az önvezetés

Fotó: Facebook/Ferrari

A Ferrari vezérigazgatója szerint a vállalatnak egyáltalán nem érdeke az autonóm autók fejlesztése. A járműipar másik megatrendje, az elektromos átállás ugyanakkor az ikonikus olasz céget sem kerülheti el.

Hirdetés

Benedetto Vigna, a Ferrari vezérigazgatója a Financial Times Future of the Car Summit rendezvényén arról beszélt, hogy jelenleg négyféle szoftver fejlesztése zajlik az autókban. „Ott a teljesítményszoftver, van kényelmi szoftver, van infotainment szoftver és van autonóm szoftver. Az utolsóval nem törődünk” – mondta.

A luxusmárka azonban egy másik megtrend, az elektromos járműveken fejlesztésén gőzerővel dolgozik, és megvan a tehetsége, hogy saját szoftvert fejlesszen hozzá – tette hozzá Vigna, aki 2021 szeptembere óta a vezérigazgató. Elmondta azt is, hogy a vállalat az akkumulátorgyártókkal együttműködve 2025-re elektromos autót dob piacra.

Nem biztos, hogy kitartanak az álláspont mellett

A Ferrari korábban, még 2016-ban kijelentette, hogy nem fog felülni az SUV-k divathullámjára, azonban azóta a helyzet megváltozott: tavaly ősszel mutatták be a négyajtós Purosangue-t, a Ferrari első SUV-ját.

Vigna most egyértelműen elhatárolta magát az önvezető autóktól, de ha egy évtized múlva mégis készül autonóm Ferrari, nem érdemes nagyon meglepődni.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink