Gyártók A fajszi Pata Kft. zavartalanul szállít be a Suzukinak

A fajszi Pata Kft. zavartalanul szállít be a Suzukinak

MTI/autopro.hu | 2011.03.23 14:29

A fajszi Pata Kft. zavartalanul szállít be a Suzukinak

A Suzuki által megrendelt alkatrészeket le tudják szállítani, az esztergomi gyárnak elsőkörös beszállítóként dolgozó Pata József Gépipari Kft.-t egyelőre nem érinti a Japánban történt katasztrófa, de mint Pata József ügyvezető igazgató az MTI-nek elmondta, a Suzuki a közeli napokban egyeztet beszállítóival.

Hirdetés
Pata József bízik a Suzukiban.

A fajszi gazdasági társaság ügyvezető igazgatója elmondta: a Suzuki anyaggyára Japánban a földrengés sújtotta terület központjától 500-600 kilométerre van, ahogy a nagyobb beszállítók is részben abban a körben helyezkednek el, és a felmérések szerint 3 hónapig biztosított az alkatrész-utánpótlás.

– Bízom benne, hogy a japánok gyorsan váltanak és ha más helyről kell alkatrészt beszerezni, akkor meg tudják oldani, akár szerszámgépek átcsoportosításával Magyarországra, vagy más országokba – tette hozzá.

Elmondta: a Suzuki magyarországi gyára már felmérte, hogy a beszállítók milyen alkatrészeket szereznek be Japánból. Pata József cége különféle kötőelemeket, csavarokat szerez be a szigetországból, de jelezte a Suzuki felé, hogy ezeket az alkatrészeket magyar gyártóval is le tudja gyártatni.

A fajszi családi vállalkozás fő tevékenysége autóipari sajtolt és hegesztett karosszéria elemek gyártása, a cég legjelentősebb partnere a Magyar Suzuki Zrt., amelynek 1992-es indulásától kezdve beszállítója. Kezdetben 14 féle alkatrészből évente 50 ezer darabot szállítottak, ma 150 féle alkatrészből évi mintegy 30 millió darabot gyártanak a Suzukinak.

Nagy tételben szállít Esztergomnak a fajszi vállalkozás.

A cég Bács-Kiskun Megye egyik jelentős, átlag 70-75 alkalmazottat foglalkoztató ipari vállalkozása. A termelés 2002-től a község határában zöldmezős beruházásban épült, összesen 5000 négyzetméter alapterületű üzemcsarnokokban folyik.

Kiemelt Partnereink