Gyártók A Europcar felé kacsingat a Volkswagen

A Europcar felé kacsingat a Volkswagen

autopro.hu/V.M. | 2020.06.24 15:19

A Europcar felé kacsingat a Volkswagen

Fotó: Volkswagen Newsroom

Hivatalosan meg nem erősített információk szerint a Volkswagen tárgyalásokba kezdett egy francia autókölcsönző vállalattal, a Europcar Mobility Csoporttal, a cég esetleges felvásárlásáról.

Hirdetés

Pontosan meg nem nevezett forrásokból a Reuters úgy értesült, hogy a VW felvásárlási szándékkal kereste meg a Europcart, amit még 2006-ban a Eurazeo befektetési vállalatnak adott el. A források szerint a tárgyalások még az előzetes szakaszban vannak, és az egyezség még korántsem vehető biztosra, tekintve a Europcar nehéz pénzügyi helyzetét, amibe az utazások elmaradása miatt került.

A VW vezetése régen úgy látta, hogy a francia autókölcsönző birtoklása nélkül is mobilitási szolgáltatóvá válhatnak. A német autógyártónak most lehetősége lehet a cég visszavásárlására a tizennégy évvel ezelőtti 3,32 milliárd eurós eladási árnál jóval alacsonyabb áron.

Nagy adósságot kell majd törleszteni

A Europcar értékét mintegy 390 millió euróra becsülik, nettó adóssága pedig március végén meghaladta az egymilliárd eurót. A vállalat iránt a VW mellett olyan magántőke-befektetési vállalkozások is érdeklődnek, mint az Apollo Global Management.

A Europcar azon van, hogy elkerülje az amerikai Hertz Global Holdings sorsát, mely májusban folyamodott csődvédelemért. Az előző hónapban a vállalat bejelentette, hogy hozzájutott egy 307 millió eurós pénzügyi csomaghoz, amiből 220 milliónak a 90 százalékára a francia állam vállalat garanciát.

Kiemelt Partnereink