Gyártók A Cybertruck első számú ellensége a rozsda

A Cybertruck első számú ellensége a rozsda

autopro.hu/R.K.E. | 2024.02.15 12:48

A Cybertruck első számú ellensége a rozsda

Fotó: Tesla

A szokatlan rozsdamentes acélból készült külső váz, amely a golyókat kivédi, de a foltokat nem, máris fejfájást okoz a tulajdonosoknak.

Hirdetés

Alig néhány hónapja, hogy a Tesla megkezdte a régóta várt Cybertruck szállítását az ügyfeleknek. A Cybertruck Owners Club egyik tagjának elmondása szerint kis narancssárga pöttyök jelentek meg a teherautóján, miután mindössze két napig esőben vezette azt.

„Ma vettem át a Cybertruckomat. A tanácsadó külön megemlítette, hogy a Cybertruckokon narancssárga rozsdafoltok alakulnak ki az esőben, és hogy a járművet le kell tisztítani” – írta.

A Cybertruck tulajdonosa a jármű szappanos lemosása után további fotókat tett közzé, amelyek nem voltak túl bizalomgerjesztőek, mivel a karosszériaelemek már apró narancssárga foltokkal rendelkeztek. Egy másik felhasználó hasonló narancssárga foltokat észlelt a teherautóján, miután esőben vezette azt Los Angelesben.

A gyártó is számolt vele

A hírekre reagálva vita alakult ki, egyesek azzal érveltek, hogy az elszíneződés szénpor, vagy más szennyeződések miatt lehetett. Érdemes megjegyezni, hogy a Tesla a használati utasításban megemlíti a rozsdásodás lehetőségét, egy olyan passzusban, amely a pickup karbantartását rendkívül körülményesnek hangoztatja.

„A külső sérülések megelőzése érdekében azonnal távolítsa el a korróziós anyagokat (például zsír, olaj, madárürülék, fa gyanta, elhalt rovarok, kátrányfoltok, útszóró só, ipari hulladék). Ne várjon addig, amíg a Cybertruck teljes lemosása esedékessé válik” – olvasható a cég dokumentációjában.

„A Cybertruck külseje hajlamos a korrózióra, ahogy azt a kézikönyv is elismeri" – írta a Cybertruck Owners Club egyik fórumozója, aki képernyőmentéseket tett közzé a dokumentációról. A Cybertruck-tulajdonosokat arra utasítják, hogy a foltokat és zsírfoltokat „vízzel és enyhe, nem mosószeres szappannal" távolítsák el.

A rozsdamentes acél használata, amely technikailag foltosodhat és rozsdásodhat, zavarba ejtő tervezési döntés. A Cybertruckot az elektromosautó-gyártó saját marketinganyagai szerint olyan munkagépnek szánják, amely bármikor és bárhová eljuthat, nem pedig egy drága gyűjtői darabnak, amelyet csak ideális körülmények között lehet elővenni – írja a Futurism.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink