Gyártók A Cummins erőforrásai hajtják a Daimler teherautóit

A Cummins erőforrásai hajtják a Daimler teherautóit

autopro.hu/V.M. | 2021.08.10 15:18

A Cummins erőforrásai hajtják a Daimler teherautóit

Fotó: Daimler Global Media Site

Belső égésű motorokat fog szállítani az amerikai Cummins a Daimler Truck közepes tehergépjárműveihez. A kettő vállalat már februárban jelezte együttműködési szándékát, most pedig a keretmegállapodás is megköttetett.

Hirdetés

A megállapodás értelmében a Cummins a mostani évtized második felétől fog az Euro 7 normának megfelelő erőforrásokat szállítani a Daimler Truck haszongépjárműveihez. Az együttműködésre azért van szükség, mert a német OEM nem szán saját forrásokat a jövőben érkező uniós előírások szerint tervezett motorok fejlesztésére.

Martin Daum, a Daimler Truck vezetője örömét fejezte ki azt illetően, hogy a szándéknyilatkozat aláírását követően ilyen gyorsan sikerült megállapodásra jutni.

Biztos jövő előtt a mannheimi üzem

A Cummins a Daimler Trucknak szánt motorok készítésére egy motorgyártó létesítményt fog építeni a Mercedes-Benz németországi Mannheimben található telephelyén, ahol jelenleg is haszongépjárművekhez készítenek belső égésű erőforrásokat. A Cummins új egysége a 2020-as évtized második felében kezdi meg a termelést.

Daum elmondta, hogy „a kooperáció jövőkésszé teszi a mannheimi lokáción folyó motorgyártást.” A telephely egyébként a Daimler Truck elektrifikációjában is fontos szerephez fog jutni.

A Daimler által a szerződéskötés kapcsán kiadott sajtóközleményben továbbá az is olvasható, hogy a német gyártó teherautó- és buszgyártását idéntől külön vállalatba fogó Daimler Truck és a Cummins az együttműködés más lehetőségeit is keresni fogja.

Kiemelt Partnereink