Gyártók A Brazíliában gyártott autók négyötöde nem kellően biztonságos

A Brazíliában gyártott autók négyötöde nem kellően biztonságos

MTI/autopro.hu | 2013.05.13 14:20

A Brazíliában gyártott autók négyötöde nem kellően biztonságos

A Brazíliában gyártott személyautók négyötöde nem kellően biztonságos: az európai törésteszteken a maximálisan lehetséges öt csillagból csak egyet kapna. A latin-amerikai ország ugyanakkor ontja a kocsikat, már csak azért is, mert belső autópiaca a negyedik legnagyobb a világon.

Hirdetés

A brazil középosztály a fő vásárlóerő, és a brazil autógyárakból naponta több mint 10 ezer kocsi gördül ki. Fordok, Fiatok, Chevrolette-k egyaránt vannak a termékpalettán, ám az eredetiekhez képest egyebek közt az a hibájuk, hogy gyengébbek hegesztéseik, kevesebb bennük a testi épséget védő felszerelés, így aztán balesetekben rosszabbul szerepelnek.

Európába is jön a brazil gyártású Ford Eco Sport

Balesetből ugyanakkor jóval több van, mint Európában vagy az Egyesült Államokban, mivel Brazília útjai és autóvezetői kevésbé biztonságosak. Ez a magyarázata annak, hogy négyszer annyi a halálos autóbaleset a latin-amerikai országban, mint például az Egyesült Államokban, és az eltérésrés tágul. 2000 és 2010 között az Egyesült Államokban 40 százalékkal csökkent az autókarambolok miatt elhunytak száma, míg Brazíliában 72 százalékkal nőtt. A brazil baleseti sebészek szerint a sérülések jó része elkerülhető lenne, ha a kocsikat jobban építenék meg.

A helyzet amúgy nem újkeletű. Európai törésteszteken 2008-ban például a Ford Ka Európában értékesített fajtája 4 csillagot kapott, a brazil gyártmány egyet.

Kiemelt Partnereink