Gyártók A börtönökben keres dolgozókat a Kamaz

A börtönökben keres dolgozókat a Kamaz

autopro.hu/V.M. | 2021.12.20 14:18

A börtönökben keres dolgozókat a Kamaz

Fotó: Facebook/KAMA3

A Kamaz, Oroszország legnagyobb teherautógyártója annak a lehetőségét vizsgája, hogy rabokat dolgoztasson gyáraiban, miután a koronavírus-járvány nyomán munkaerőhiány alakult ki üzemeiben.

Hirdetés

A rabok alkalmazásának lehetőségéről maga a vezérigazgató, Sergei Kogogin beszélt újságírók előtt. „Vizsgáljuk, hogy hogyan alkalmazhatnánk a Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat által kidolgozott munkaprogramot” – fogalmazott Kogogin.

A Kamaz, Moszkvától mintegy 900 kilométerre keletre fekvő Naberezsnije Cselni ipari városban működő egységeiből 4000 munkáskéz hiányzik a vállalatvezető szerint. A városban összesen 24 ezer ember foglalkoztat a Kamaz.

A 15 százalékban a Daimler által tulajdonolt vállalat korábban Üzbegisztáni vendégmunkásokat foglalkoztatott a munkaerőhiányt kezelendő, ám a járvány miatt bevezetett korlátozások sok dolgozót távozásra kényszerítettek. Az így előállt munkaerőhiány a magán és az állami szektort is új lehetőségek felkutatására sarkallta.

A Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat idén mutatta be javaslatát a rabok alkalmazásáról, külön felhívva a figyelmet arra, hogy a felállítandó rendszer nem a szovjet éra gulágjainak mintájára épül – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink