Gyártók A BMW Csoportnál tovább ég a kabrió-láz

A BMW Csoportnál tovább ég a kabrió-láz

autopro.hu/P.B. | 2023.02.16 06:23

A BMW Csoportnál tovább ég a kabrió-láz

Fotó: BMW Goup Press

Aki elektromos kabriót akar venni, annak nincsen egyszerű dolga. Idén nyáron viszont a BMW Csoport piacra dob egy limitált modellt: Európában is elérhető lesz a nyitott tetővel rendelkező Mini Cooper SE.

Hirdetés

Még 2022 nyarán egyedi darabként mutatták be az USA-ban az elektromos kabriót, ám a Mini idén áprilisban mégis legyárt egy sorozatot az autóból. Nagy mennyiségre nem kell gondolni, a tervek szerint 999 példány készül a nyitott tetejű Mini Cooper SE-ből az európai piacra.

A Minit birtokló BMW Csoport egyelőre nem közölt árat, de „elektromos gokart érzést” ígér a potenciális pilótáknak. A modell hajtása ugyanazokkal a specifikációkkal bír, mint a hagyományos Mini Cooper SE. A motor teljesítménye 135 kilowatt, az akkumulátor pedig 28,9 kilowattóra kapacitással rendelkezik. A kis akkumulátor miatt a hatótáv még WLTP-ben is csak 201 kilométer, a töltési kapacitás pedig 50 kilowatt.

A Mini Cooper SE Cabrio méretei is változatlanok maradnak a hagyományos változathoz képest. A jármű 3850 milliméter hosszú, 1727 milliméter széles, a tengelytáv pedig 2495 milliméter. Az autó 8,2 másodperc alatt gyorsul fel nulláról száz kilométer/órás sebességre.

Túl későn jött

A kabriót Hollandiában fogják összeszerelni, a megszokott elektromos Minikkel egy üzemben. A limitált példányszám egyébként nem véletlen, vélhetően azért nem készül több az autóból, mert a Mini Cooper SE jelenlegi verziója kifutóban van, már készül az utód - állítja az electrive.com.

A három éve bemutatott elektromos modell népszerű Európában: ma minden ötödik itt eladott Mini elektromos hajtással rendelkezik – büszkélkedett Stefanie Wurst, a Mini márka vezetője.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink