Gyártók A BMW 5 a legkelendőbb üzleti autó

A BMW 5 a legkelendőbb üzleti autó

autopro.hu | 2014.01.26 08:03

A BMW 5 a legkelendőbb üzleti autó

2012 után tavaly is a BMW 5-ös sorozata volt a világ legnépszerűbb üzleti autója: összesen közel 370 ezer Limuzin, Touring és Gran Turismo modellt adtak el a márkakereskedések.

Hirdetés

Az eredményben fontos szerepet játszott, hogy mindhárom modell tavaly esett át a modellfrissítésen, amelynek eredményeként új motorok, extrák és szolgáltatások jelentek meg a kínálatban. Természetesen az arculat is változott, különösen a Gran Turismo hátsó része - egyúttal 500 literesre bővült a csomagtér.

Már csak követni is élmény a Gran Turismo változatot, de benne ülni az igazi

Ezen felül az 5-ös sorozatban is bevezették a Luxury, Modern és M sport felszereltségcsomagokat, a Xenon fényszóró pedig az alapfelszereltség része lett. A belsőt érintő változtatások elsősorban az infotainment rendszert érintették: a Professional navigáció választása esetén a már krómozott iDrive érintésre is reagál, például az adatbevitel során a betűket már ujjal is lehet rajzolni.

Triumvirátus

Tavaly nyár óta az új motorok még gyorsabbak és gazdaságosabbak is lettek, sőt, mindegyik megfelel az EU6 előírásoknak. Ami a hatékonyságot illeti: a Magyarországon legnépszerűbb változat, a BMW 520d például kombinált körülmények között is megelégszik 4,5 liter gázolajjal 100 kilométerenként.

Kiemelt Partnereink