Gyártók Nem fogadta el a szakszervezet az Audi új ajánlatát, de enged igényeiből

Nem fogadta el a szakszervezet az Audi új ajánlatát, de enged igényeiből

autopro.hu/W.A. | 2017.02.03 18:53

Nem fogadta el a szakszervezet az Audi új ajánlatát, de enged igényeiből

Sztrájkbizottsági ülés keretein belül vitatta meg a szakszervezet az Audi vezetőségének szerdai ajánlatát, amelynek legfontosabb eleme, hogy a korábbi 25 ezer helyett 30 ezer forintos alapbéremelést kínált a dolgozóknak. Az AHFSZ nem fogadta el az ajánlatot, egyúttal maga is új javaslattal élt: az eddig 45 ezer helyett 40 ezer forintos alapbéremelést kérnek.

Hirdetés

A szakszervezet döntéshozó testülete a tagjaik jelentős többségétől beérkező vélemények alapján döntött úgy, hogy a vállalat jelenleg érvényben lévő bérajánlása nem fogadható el- olvasható az Audi Hungaria Független Szakszervezet internetes oldalán megjelent közleményben.

A tájékoztatóból kiderül, hogy a szakszervezet a tárgyalásokat egy új, konstruktívabb bérajánlási javaslattal szeretné továbbra is a megoldás felé mozdítani. E szerint az elképzelés szerint a kétéves bérmegállapodás első évében, azaz idén 40 ezer forintos alapbéremelést kérnek, és ugyanekkora összegre tettek javaslatot 2018-ra is. A választható bérenkívüli juttatás javasolt összege nem változott, továbbra is 600 ezer forintot kérnek 2017-re, és 620 ezret jövőre. Az ajánlat az eddigieknek megfelelően tartalmazza a vállalat és a szakszervezet által korábban közösen kidolgozott lojalitás bónusz 2017. júliusi bevezetését is.

A szakszervezet közölte azt is, folytatják a tárgyalásokat a sztrájk feltételeiről is, amiben két markáns nézeteltérés is van a szakszervezet és a munkáltató között. Az AHFSZ álláspontja szerint nem korlátozhatók a sztrájkban résztvevő munkavállalók abban, hogy a sztrájk alatt közös helyen tartózkodjanak a team szobák helyett, ahogy azt tették az előző sztrájk alatt is. Véleményük szerint szabálytalan az, ha a munkavállalót a sztrájk megkezdése előtt, vagy közvetlen a sztrájk megkezdésekor akarják nyilatkoztatni a sztrájkban való részvételi szándékról.

Kiemelt Partnereink