Gyártók Idén is kapnak prémiumot az esztergomi Suzuki dolgozói

Idén is kapnak prémiumot az esztergomi Suzuki dolgozói

Pardavi Mariann | 2019.04.12 05:04

Idén is kapnak prémiumot az esztergomi Suzuki dolgozói

Méghozzá emelt mértékű juttatást ad a dolgozóknak a Magyar Suzuki Zrt. Megkérdeztük azt is, milyen juttatás várható idén a kecskeméti Mercedesnél.

Hirdetés

A napokban jelentették be a német autógyártók, hogy hazai telephelyükön milyen mértékű prémiumot adnak a dolgozóiknak. A legbőkezűbb munkaadó a BMW, ugyanis átszámítva csaknem hárommillió forint pluszpénzt ad a dolgozóinak. Kattintson a kiemelt szavakra, és olvassa el, a többi gyártónál hogyan alakulnak a számok!

A prémiummal kapcsolatos kérdésünket eljuttattuk a kecskeméti Mercedeshez és az esztergomi Suzukihoz is, de egyik gyártó sem közölt pontos számokat.

A Suzuki azt közölte, hogy „általánosságban elmondható, hogy lesz prémium – ahogyan az elmúlt években is volt – ezúttal azonban emelt mértékben, évi kétszeri kifizetéssel.” A bérekkel kapcsolatban a korábbi megállapodás iránymutató, amiről röviden annyit, hogy az alapbéremelés mértéke átlagosan 18 százalék a direkt dolgozók esetében. A múlt évben a direkt dolgozók átlagos alapbéremelése 12,5 százalék volt. Így tehát a vállalat 2018-ban és 2019-ben együttesen 30,5 százalékos bérfejlesztést hajtott végre a fizikai dolgozók körében. A béremelés további részleteivel kapcsolatban kattintson a kiemelt szavakra!

A kecskeméti Mercedes azonban nem közölt a prémiummal kapcsolatban információt, csupán a bérmegállapodás részleteit frissítette fel.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., a Daimler AG 100%-os magyar leányvállalata a kecskeméti gyár több mint 4500 alkalmazottjának vonzó kompenzációs csomagot ajánl, mely havi fizetésből, valamint különböző havi és éves juttatásokból áll. A következő két évre vonatkozó bérmegállapodás értelmében a leggyakoribb bérkategóriákban 2019 januárjától kezdődően az alapbért 22%-kal emeltük, majd újabb 13%-os emelés következik 2020 áprilisától – közölte a kecskeméti autógyártó.

Hozzátették, hogy az alapfizetésen túlmenően egy sor béren kívüli juttatást is nyújtanak a munkavállalóiknak, mint például a cafeteria, a 13. havi fizetés, a szenioritási bónusz, az idei évtől megemelt munkába járási támogatás, vagy a vakáció juttatás.

Megkérdeztük korábban a győri Audi kommunikációs osztályát a prémiummal kapcsolatban. Ugyan a győri vállalat első embere szolid pénzügyi eredményként jellemezte a tavalyi évet, a jutalom azonban nem marad el idén: csaknem egyhavi pluszpénzt kapnak a győri dolgozók.

Kiemelt Partnereink