Gyártók Az Opel is beáll a hétszemélyes hibrid SUV-ok gyártóinak sorába

Az Opel is beáll a hétszemélyes hibrid SUV-ok gyártóinak sorába

autopro.hu/B.B. | 2017.11.15 06:30

Az Opel is beáll a hétszemélyes hibrid SUV-ok gyártóinak sorába

Nagyon ígéretes a három üléssoros SUV-ok piaca, hiszen a Seat és a Skoda után az Opel is ilyen modellt dob piacra. A két éven belül debütáló újdonsághoz mind németek, mind a franciák nagy reményeket fűznek – nem csoda, hiszen kell egy biztos pont a feje tetejére állított termékkínálatban.

Hirdetés

Bár a modellpaletta szűkülni fog, 2020-ig kilenc új modellt dob piacra az Opel, derült ki a PSA-kötelékbe került Opel várva-várt, csütörtökön bemutatott új üzleti tervéből. A változtatások bejelentése után elkezdtek szivárogni az első információmorzsák az új típusokról, melyek közül az egyik első egy hétszemélyes, plug-in-hibrid változatban is kínált gép lehet.

Az új SUV-val az Opel a piacon nemrég felbukkant Skoda Kodiaqnak, illetve a Seat várhatóan jövőre érkező szintén hétszemélyes SUV-jának, az Atlasnak állíthat versenytársat. Sajnos egyelőre nem sokat tudni az új kihívóról, hiszen még a prototípus bemutatására is várni kell pár hónapot. Michael Lohscheller Opel-vezér annyit azért elárult, hogy az új modell, mely várhatóan 2019-ben érkezik, a PSA EMP2-es platformjára épül majd. A modell szériagyártását a németországi Eisenach üzeme kapja majd.

A gép az Opel termékkínálatában nagyjából a Zafira Tourert váltja majd, hiszen ez a típus is a PSA platformjaira történő váltás egyik áldozata. Ez a sors vár az elektromos Ampera-e-re, alighanem a Cascadára, és ami kicsit talán meglepő lehet, az Insignia jelenlegi verziójára is annak ellenére, hogy az csak 2017-ben érkezett a piacra. Na persze ezt a típust nem kell teljesen temetni, hiszen a gyártó csak átszabja, PSA-kompatibilissé teszi azt, hogy így iktassa ki a még a GM padlólemezét használó Insignia után fizetendő licenszdíjakat. A PSA-alapú Insignia a tervek szerint később már az eddig az Opel által mellőzött piacokon, például Kínában is erős ütőkártya lehet.

Várhatóan az Opel Karltól is el kell köszönnünk, hiszen a kisautó jelenleg a Chevrolet Sparkkal közös alapra épül egy dél-koreai üzemben, mellyel a francia kézbe került márka egyre inkább leépíti majd a kapcsolatát.

Ami viszont lesz: 2019-ben érkezik a Corsa legújabb kiadása, ez tisztán elektromos változatban is elérhető lesz. Jön majd a Combo megújított verziója is, ez szintén kap majd e-hajtásláncot, aki pedig a gyártó első plug-in-hibrid meghajtású modelljét várja, annak a Grandland X SUV körül kell szaglásznia.

Kiemelt Partnereink