Gyártók Az Audi hazánkban gyártaná az elektromos motorokat

Az Audi hazánkban gyártaná az elektromos motorokat

autopro.hu/G.I. | 2016.06.28 10:39

Az Audi hazánkban gyártaná az elektromos motorokat

A Jedlik Ányos tervben is komoly szerepet kap Győr: az Audi továbbra is a kormány egyik legfontosabb stratégiai partnere, közölte Varga Mihály.

Hirdetés

A nemzetgazdasági miniszter hivatalában fogadta az Audi Hungaria Motor Kft. vezetőit. A megbeszélésen a felek egyeztettek a győri székhelyű vállalat hosszú távú fejlesztéseiről. Varga Mihály kijelentette: az 1993-ban alapított cég hazánk egyik legjelentősebb autóipari vállalkozása. Az Audi ez elmúlt két évtized alatt több mint 7 milliárd eurót fektetett be Magyarországon, jelenlegi – mintegy 32 milliárd forintos – fejlesztését a magyar kormány 6 milliárd forinttal támogatja.

A vállalat nemzetközi termelési hálózatának átszervezése nyomán Győrben gyártja majd a Q3 modelleket. Az átállás rövid távon okozhat ingadozást a termelésben, de a munkavállalók helyzete biztosított, a kibocsátás pedig a mostani szinthez képest is emelkedni fog – jelentette ki a szakminiszter a tárgyalásokat követően. Hozzátette: az Audi tervei szerint a villamos meghajtású motorok központja is Magyarország lesz. A részletekről folyamatosan egyeztetnek a magyar kormánnyal, a Jedlik-tervben megfogalmazott e-mobilitási program megvalósításával összhangban – húzta alá a tárcavezető.

A tárgyaláson a felek egyetértettek abban is, hogy a szakképzett, korszerű tudással rendelkező munkaerő a gazdaság bővülésének egyik legfontosabb feltétele. A kormányzat a szakképzési rendszer reformjával és most már külföldi toborzással is támogatja a Magyarországon termelő cégek tevékenységét – szögezte le Varga Mihály megemlítve: képzési központok létrehozásával a legkorszerűbb tanműhelyekben nemcsak a nagy gyártók közvetlen munkaerő-képzését biztosíthatnák, hanem a kapcsolódó beszállítói kis- és középvállalkozói kör munkavállalóit is képeznék.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink