Gyártók A Volvo S60 és a V60 Polestar szénszálas légterelőket kap

A Volvo S60 és a V60 Polestar szénszálas légterelőket kap

autopro.hu/Sz.K. | 2017.08.29 14:26

A Volvo S60 és a V60 Polestar szénszálas légterelőket kap

Mint ahogy azt már tudjuk, a Polestar megszűnik ezen formájában, mint a Volvo divíziója, és önálló márkává alakul. Ahogy közeleg a vég, a Volvo az S60 szedánból és a V60 wagonból egy szénszálas légterelőkkel ellátott, limitált kiadású modellt is piacra dob.

Hirdetés

A Polestar tájékoztatása szerint a terelők a hagyományos modellhez képest 30%-kal csökkentik a leszorító erőt. Az alkatrészeket a Cyan Racinggel, a Polestar versenypartnerével közösen fejlesztették ki, és a csapat jelenleg címért harcol a WTCC-n, egy erre felkészített S60-assal. Sok márka kínál szénszálas alkatrészeket, de a tény, hogy a Polestar légterelői versenyen is bizonyítanak, elég meggyőző.

Az 1500 darabra limitált széria egy szénszálas első légterelőt, oldalsó terelőlapot és hátsó légterelőt kapott. További újítások a fényes fekete kerekek, az oldalsó tükrök szénszálas borítása és az új külső szín. Az új modell sorozatszáma az ajtó küszöbén lesz található.

Az autó többi része ugyanolyan lesz, mint amit eddig már megszokhattunk. Ez egy ikerfeltöltős, 2.0 literes, négyhengeres motort jelent, 362 lóerővel. Négykerék meghajtású autó lesz, nyolcsebességes, automata váltóval. Az S60 4,4 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, míg a V60 4,5 másodperc alatt. Az autók végsebessége nagyjából 250 kilométer óránként.

A Polestar további újításai az Ölelius lengéscsillapítók és a hatszelepes Brembo fékek- írta meg az autoblog.com.

Kiemelt Partnereink