Gyártók 7,5 milliárd jár a VW kreatív dolgozóinak

7,5 milliárd jár a VW kreatív dolgozóinak

autopro.hu | 2016.02.09 10:04

7,5 milliárd jár a VW kreatív dolgozóinak

Így köszöni meg alkalmazottainak a hasznos ötleteket és tanácsokat a német autógyártó.

Hirdetés

Egy adott szervezet hatékonysága nem csak a vezetőség döntéseitől függ. Tudják ezt a Volkswagennél is, hiszen olyan programot működtetnek, melyen keresztül bármelyik alkalmazott hangot adhat észrevételeinek. A tavaly beérkezett közel 65 ezer dolgozói javaslat alapján olyan módosításokat hajtottak végre, mint például munkafolyamatok leegyszerűsítése, az erőforrás-felhasználás optimalizálása vagy épp a keletkezett hulladék csökkentése.

A legjobb ötletek gyakran a gyártósoron születnek

A német autógyártó a változtatások segítségével 128 millió eurót takarított meg, 15 százalékkal többet, mint 2014-ben, írja az Automobilwoche. A Volkswagen most szeretné megköszönni a tippeket, ezért 28 ezer 311 javaslat benyújtóját összesen 23,9 millió euróval (csaknem 7,5 milliárd forinttal) jutalmazza. A vállalat szerint az alkalmazottak észrevételei komolyan hozzájárulnak a gazdaságosabb és környezetkímélőbb működéshez.

A Volkswagen tíz németországi gyárában várja és alkalmazza dolgozóinak ötleteit. Az optimálisabb működést segítő program sikere nem kétséges, ezért bármely vállalat számára megfontolandó lehet bevezetése.

Kiemelt Partnereink